 978-952-235-084-8 liimanid., kovak. Sivuja: 366 siv. Hinta: 45,00 € (Sisältää toimituskulut Suomeen) Lisää kirja ostoskoriinKerro kirjasta kaverille | Italian keittiöiden aakkoset - enogastronominen ensyklopedia Italia-SuomiItaliassa rakastetaan ja kunnioitetaan ruokaa, mutta Italian enogastronominen (viiniin ja ruokaan liittyvä) terminologia on laaja ja monipuolinen ja niitä erikoissanoja ja paikallisia termejä ei juuri löydä laajimmistakaan sanakirjoista. Tämä ensyklopedia pyrkii paikkaamaan tätä vajetta, sisältäen lähes 7000 ruokalajeihin, raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja viineihin sekä muihin juomiin liittyvää hakusanaa. Kirjassa on myös pyritty antamaan syventävää tietoa termien taustoista ja niihin liittyvästä historiasta. Vaikka italialainen ateria on jo sellaisenaan nautinto, älyllistä, sivistynyttä gastronomia voi viehättää perinpohjaisempi ymmärrys ruoastaan ja juomastaan.
Tämä kirja on tarkoitettu niin Italiasta innostuneelle harrastajalle, kuin oikeaa termiä metsästävälle ammattilaiselle, sekä paikan päällä että nojatuolissa matkailevalle Italian ystävälle, niin Italian ravintoloita ja toreja koluavalle herkkusuulle, kuin italialaista keittokirjaa tavailevalle kokillekin.
Andreo Larsen on aiemmin kirjoittanut kirjan
“Rooma - Ikuinen illallinen”
|